DIVERSOS

CURS PREPARACIÓ MATRIMONI

   

 

 Mercadillo :

              Durant Desembre a l’entrada principal de la parròquia hi ha muntat un Mercat Solidari. Els festius 6, 8 i 10, de 11:00 a 14:00 hores. Els laborables 7 i 9, de 11:00 a 14:00 i de 18:00 a 20:00 hores.

                                  

                           

                                       ***********************************************************

  2022   

                        Camvi horari missa matinal

                                                                                                                                                                                                                                             NORMES SOBRE DEJUNI I ABSTINENCIA       

1.- A l’Església universal son dies i temps penitencials tots els divendres de l’any i el temps de Quaresma (cànon 1250).

2.- Es conserva la pràctia penitencial tradicional dels divendres de l’any, que consisteix en l’abstinencia de carn, peró aquesta pot ser sustituïda, segons la lliure voluntat dels fidels, per auqlsevol de les següents pràctiques recomanades por l’Esglesia :

          – Lectura de la Sagrada Escritura ;

          – Almoina (en la quantitat que cadascú cregui convenient en consciència) ;

          – Altres obras de caritat (visitas als malalts o afligits) ;

          – Obres de pietat (pariticpar en la Santa Misa, resar el rosari, etc.) ; 

          – Mortificacions corporals.

3.- No obstant això, els divendres de Quaresma, cal observar l’abstinència de carn, sense que pugui ser sustituïda per cap altra pràctica. El deure de l’abstinència de carn deixará d’obligar els divendres que coincideixin amb una solemnitat, o també si d’ha obtingut la legítima dispensa.

4.- El dejuni que ha de guardar-se el Dimecres de Cendra i el Divendres Sant, consistirá en un sol àpat al dia, peró no es prohibeix prendre algun aliment al matí i a la nit, servant els legítims costums referents a la quantitat i a la qualitat dels aliments.

La llei de l’abstinència obliga tots els qui hagin complert 14 anys. La del dejuni, tots el majors d’edat (18 anys) fins que hagin complert els 59 anys.

                         ****************************************************************************

 2021

                        FESTA  MAJOR  DE  GRÀCIA

                                             

                                           ******************************************************************

15 D’AGOST FESTA MAJOR .  SANTA MISSA A LES 11:30 H.

INFORMACIÓ PULSANT EL SEGÜENT ENLLAÇ :

https://santamariadegracia.cat/wp-content/uploads/2018/01/Missa-Festa-Major-2020_Programa-p-r.pdf

Ceremònia completa (Pulsant el següent enllaç) :  https://youtu.be/sBfU2oBw07w

                                         ****************************************************

Tal com s’havia anunciat, aquest passat dia 23 Gener ha tingut lloc l’inici del cicle de conferències sobre el tema RELIGIÓ I CIÈNCIA, en aquest cas amb una conferència sobre l’específic tema “El cas Galileu (la seva existencia).

Continuant amb el cicle s’ha celebrat així mateix aquest passat 13 de Febrer la segona de les conferències del cicle, aquesta última sota el títol Hi ha hagut altres casos? (Unicitat del cas Galileu) on ha tornat a veure’s reflectit l’interès del nombrós públic assistent no sols a la conferència en si, sinó també a les diverses preguntes proposades en finalitzar aquella.

Recordem que la pròxima ponència, que serà a càrrec del mateix conferenciant, tindrà lloc el dia 12 de Març, a les 20.00 hores, sota el títol “Cristians en la Ciència (La seva decisiva contribució)”.

Afegim a aquesta pàgina l’àudio que correspon a la ponència celebrada aquest passat dia.

       ******************************************

CICLE  DE CONFERÈNCIES  MENSUALS

En el transcurs de l’any 2020 tenim previst celebrar mensualment en el nostre temple unes conferències sobre la temàtica RELIGIÓ I CIÈNCIA, amb la presència de molt qualificats ponents, tal com anirem oportunament publicant.

Si inicien aquest pròxim 23 de Gener, a les 20.00 hores, amb l’interessant tema “El cas Galileu (La seva existència)”.

La direcció i selecció dels ponents conferenciants estarà a càrrec de:

D. Ignacio Sols Lucía, que és Catedràtic Honorífic de la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat Complutense.

D. Fernando Sols Lucía, que és Catedràtic de la Facultat de Ciències Físiques de la Universitat Complutense.

Aquest primer tema anirà seguit de les següents conferències:

13 Febrer “¿Hi ha hagut altres casos? (Unicitat del cas Galileu)”

12 Març “Cristians en la Ciència (La seva decisiva contribució)”

Per l’interessant i oportú de les temàtiques a tractar, comptem amb la vostra presència.

         **************************************

TRADICIONAL MERCAT NADALENC

Com es ya tradició a la nostra Parroquia, aquest Nadal hem celebrat el nostre mercat nadalenc, aquesta vegada d’acord amb el següent horari

          el dia 30 novembre, de 11 a 20 hores i

          el dia 1 decembre, de 10:30 a 14 hores

A tots, moltes gràcies !!

********************************************************************************

Des del dia d’avui (7.Maig.2019) ja tenim disponibles i a la disposició dels fidels, estampes del nostre Sant Judes Tadeu, imatge de gran veneració en aquesta parròquia, amb el text al dors de l’oració sol·licitant la seva intercessió per a les necessitats que li exposem.

Aprofitem així mateix per a informar que, també en aquestes mateixes dates, hem estrenat la nova il·luminació de les capelles laterals, ara molt millor visibles amb major potència lumínica i més específicament dirigida a les imatges que ocupen les corresponents fornícules.

Amb esforç i amb l’ajuda de tots, anem a poquet a poc millorant l’aspecte i presència de la nostra Santa Maria de Gràcia per a honrar millor la casa de Déu que és, per tant, casa de tots nosaltres.

                               **********************************************

ENLLAÇ DE LA NOTÍCIA

HI HA UN REPORTATGE SOBRE LAS OBRES DE REMODELACIÓ, PINTURA I NETEJA DEL NOSTRE TEMPLE A LA TELEVISIÓ DE LA NOSTRA CIUTAT.

Tal com estava anunciat, el passat dia 16 de Desembre es va celebrar en el nostre temple una sagrada missa cantada, amb la col·laboració de la prestigiosa Coral Non Nobis de l’Oratori de Santa Maria de Bonaigua, de la nostra ciutat, per a inaugurar les obres de remodelació, pintura i neteja del presbiteri, temps ha necessitat d’una bona revisió. Novament llueixen en la seva primitiva esplendor les imatges que el coronen, tal com pot veure’s en les fotografies que més a baix publiquem. Atès que aquest acte s’havia anunciat a nostra feligresia, vam poder comptar amb un elevat nombre d’assistents que, segons ens van mostrar, van quedar molt favorablement satisfets per la nova condició d’aquesta primera part de les obres que ens estan ocupant als responsables parroquials encapçalats pel Rector Mn. Emili Roure. Com coneixeu continua en marxa la qüestió de pintura total del temple, millora de la il·luminació, addició de nous confessionaris, restaurat de les columnes laterals, condicionament de la capella del Santíssim, etc., etc. amb el que, gràcies a Déu, treball amb aquest objectiu, no ens falta. Continuem comptant per a portar a bona fi els objectius proposats, amb la col·laboració econòmica de tantes i tantes persones que ens van ajudant en les diverses formes establertes per a això (col·lecta primer diumenge, assistència a concerts, donatius directes i uns altres, també amb les seves oracions. A totes elles, moltes gràcies una vegada més.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *